FIA řekla na návrh továrních týmů ne

McLaren | foto: McLaren

Dodavatelé motorů pro vozy Formule 1 předložili Mezinárodní automobilové federaci svoje představy dalšího vývoje technických předpisů, ale podpory se nedočkali. Podle FIA nejsou redukce nákladů a ochrana životního prostředí zohledněny dostatečně.

Ferrari, Mercedes, BMW, Renault, Toyota a Honda navrhují zachovat stávající osmiválce o objemu 2400 ccm až do roku 2013, přičemž od sezony 2010 by se začaly používat restriktory průtoku paliva a systémy využívající nashromážděnou energii.

FIA však volá po rychlejší přeměně motorů, před čtyřmi měsíci prezentovala zájem na možném přestupu ke čtyřválcovým turbomotorům. Výrobci se proto rozhodli obrátit pozornost na soukromé stáje a na příští jednání přijít s jednomyslnou podporou.

„Na příští jednání půjdeme se stejným návrhem a podporou soukromých stájí, budeme se snažit dojít k dohodě," uvedl šéf stáje BMW Sauber Mario Theissen.

Jeho konkurent od Mercedesu Norbert Haug vysvětlil, na co výrobci při jednání se soukromými týmy vsadí. „Velkým zjištěním je jednomyslnost šesti výrobců. A myslím si, že nás soukromé týmy podpoří, neboť tímto návrhem ušetří hromadu peněz."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy