S Prodrive to vypadá bledě

Ecclestone - Tomita | foto: Panasonic Toyota Racing

V sezoně 2008 nás mělo na startu úvodního podniku čekat dvacet čtyři monopostů Formule 1, ale s ubývajícím časem je stále více pravděpodobné, že k rozšíření startovního pole příští rok nedojde. Myslí si to i supremo šampionátu Bernie Ecclestone.

„Nevím, ale myslím si, že to vzdali, že ano," odpověděl na otázku, co si myslí o týmu Davida Richardse. „Byli nesmírně nadšení a je to pro ně velká škoda."

Prodrive vedl jednání s McLarenem o koupi celého monopostu i s motorem, ale současná situace stále ještě neuzrála natolik, aby bylo jisté, že působení týmu nebude v rozporu s platnou legislativou. Dohoda Concorde Agreement sice letos vyprší, ale nová není a zákaznická šasi v pravidlech a předpisech FIA také zelenou nedostala.

Proti působení Prodrive vystupují především Williams a Spyker, na jejichž stranu se přidal i Bernie Ecclestone, a to už je pro bývalého šéfa BAR Honda skutečně zlé. Na konci měsíce bude zasedat odvolací soud v záležitosti Williams versus Prodrive, do vyjasnění pozice bude údajně připravovaná stáj pokračovat v přípravě pro spuštění celého projektu.

„Pravděpodobně ne," odvětil Mistr E na otázku, zda by měla Formuli 1 zaplavit zákaznická šasi. „Týmy říkají, že utratí ročně půl miliardy dolarů a rozpočet Prodrive je 75 milionů, to je nespravedlivé. Raději bych viděl na startu dvanáct konstruktérů. A jeden nebo dva situaci sledují. Myslím si, že příští rok pojede jedenáct týmů a počkejme si na sezonu 2009 koho uvidíme být dvanáctou stájí."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy