Vettel novým Sennou

Berger, Gerhard | foto: GEPA pictures GmbH

Spolumajitel stáje Toro Rosso hovoří o svém novém jezdci Sebastianovi Vettelovi s obdivem, respektem, ale i kritikou. Rakušan je velmi populární osobností a vyhlášeným pragmatikem.

Pokud mu budeme věřit i tentokrát, možná sedá do jeho vozu další budoucí velká hvězda závodních tratí. Podobně jako zazářil Senna s výrazně slabším monopostem, upozornil na sebe nedávnými výkony i Vettel.

„Vettel je jako Senna nebo Bellof. I když panovaly špatné a měnící se podmínky na dráze, nebylo toho mnoho vidět a vůz neměl skoro žádnou přilnavost, jel velmi rychle a vyrovnaně. Pokud některý pilot zazáří v takových podmínkách, je jasné, že má vlastnosti na to, být mezi nejlepšími,“ uvedl bývalý pilot Formule 1 Gerhard Berger.

Zároveň však dodal, že každý diamant se musí do podoby briliantu teprve vybrousit a sám byl překvapen, že týmového kolegu Liuzziho mladý Němec nezastínil více.

„Očekávali jsme s několika dalšími odborníky, že bude mezi nimi větší rozdíl, ale může se ještě tak o dvě tři desetiny na kolo s většími zkušenostmi zlepšit.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy