Bild: Toyota už si vybrala

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Úřadující šampion seriálu GP2 Timo Glock byl jedním z jezdců, jehož jméno bylo zmiňováno v souvislosti s nahrazením odcházejícího Ralfa Schumachera. Toyota ani Glock snad již dokončenou dohodu zatím nekomentovali, ale německý Bild má údajně zaručené informace.

Timo Glock měl jednat dokonce se třemi stájemi o pozici závodního jezdce v příští sezoně, a proto neměl zájem o nabídku stávajícího partnera v F1, stáje BMW Sauber. Mario Theissen má v tuto chvíli dobrých pilotů nadbytek a pouze o pozici testmana Glock nestál.

Toyota sice lákala do svých služeb dvojnásobného šampiona Alonsa a údajně s nabídkou 150 milionů USD za tříletou smlouvu, nicméně jednání nesměřovala ke zdárnému konci. Bild čerpá údajně ze spolehlivého zdroje uvnitř sídla stáje v Kolíně nad Rýnem.

Dohoda Toyoty s Glockem je údajně před podpisem, stvrzena a prezentována by měla být příští týden v Brazílii, přičemž jezdec by měl vydělávat 2 miliony USD ročně.

Pokud se informace potvrdí, může se konstrukční oddělení těšit, neboť se bude jednat o velkou finanční úsporu výdajů proti Schumacherovým 20 milionům ročně nebo plánovaným 50 milionům pro Alonsa...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy