Sutil Sebevědomý

Sutil, Adrian | foto: Spyker F1

Pilot Spykeru je středem pozornosti, zajímá se o něj údajně Toyota i Williams. Podle svých slov přispěl svými výkony k odchodu bývalého týmového kolegy Christijana Alberse.

Albers byl týmem propuštěn v červenci poté, co jeho sponzoři přestali platit dohodnuté částky. Krok byl často prezentován jako vyhazov z důvodu nekonkurenceschopnosti v porovnání se Sutilem, ale především v úvodu sezony byl sice Němec rychlejší, ale díky rizikovější jízdě kupil jednu hrubku a kolizi za druhou. Zklidnění přišlo až po veřejně prezentované výtce technického ředitele Gascoyneho.

„Neměl proti mně žádnou šanci," uvedl Sutil v rozhovoru pro Algemeen Dagblad. „První a nejdůležitější věc je, porážet svého týmového kolegu, to znamená, že děláte svoji práci dobře. Myslím si, že jsem ho natolik znervóznil, že mu to šlo hůř a hůř a věci se pro něj začaly vyvíjet mizerně."

Pokud by se vrátila doba feudální a opět by se začali lidé nazývat charakteristickými povahovými či vzhledovými rysy, Sutil Sebevědomý by jistě nebylo úplně od věci. Je totiž nutné přiznat, že mladý Němec kromě prezentace své rychlosti přidělává mechanikům práce velmi často rozbitými vozy a ani dnes tomu nebylo jinak. Přitom právě za mokrých podmínek chtěl od začátku roku prezentovat svoje schopnosti jako rovnocenné s Lewisem Hamiltonem…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy