Je Hamilton Vyvolený?

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Pilot stáje McLaren Lewis Hamilton se stal terčem kritiky svých soupeřů. Na stranu Alonsa, poukazujícího již delší dobu na zvýhodňování mladého Brita, se postavil nejen Webber a Vettel, ale i Felipe Massa.

Včerejší rekordně dlouhé setkání jezdců předcházelo pohovoru komise prošetřující japonský incident mezi Webberem a Vettelem. Vícero jezdců se shodlo, že Hamilton si počínal za zpomalovacím vozem nebezpečně.

„Viděl jsem to video a Lewis měl být potrestaný. Po celou sezonu je každý z nás trestaný i za maličkosti, ale je tu jeden jezdec, který nedostane nikdy žádný trest. Zdá se, že někdo velmi chce, aby zvítězil právě on,“ uvedl velmi kriticky Felipe Massa z Ferrari.

Také Alonso přilil zase trochu oleje do ohně a prohlásil, že pokud by se choval on ve Fuji stejně jako jeho týmový kolega, určitě by si domů odnesl slušný trestík.

Jezdci si však poslední závod v Japonsku vysvětlili a závěr je jasný. Pokud by start závisel od jejich názoru, nejelo by se vůbec. Jen 10% jezdců, v podstatě tedy dva, by startovali v podobném počasí znovu.

„Pokud nesedíte v autě, tak si umíte jen těžko představit, jak se dá závodit při téměř nulové viditelnosti,“ vzkázali jezdci zástupci FIA pro závody F1 Whitingovi.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy