Hamilton v takové F1 být nechce

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton byl spolu s dalšími aktéry kolize při GP Japonska Vettelem a Webberem předvolán před komisi svolanou pro projednání incidentu na základě amatérského videa, na které upozornil tým Toro Rosso.

Komise situaci zvážila a po necelé hodině vynesla rozhodnutí, kterým zrušila v Japonsku uložený trast německému pilotovi. Současně ukončila vyšetřování s tím, že vinen nebyl nikdo, ani britský pilot McLarenu. Aktuálně vedoucí jezdec šampionátu potrestán za údajně nebezpečnou jízdu za safety car tak nebude.

Hamilton sám se vinen necítil ani trochu a oznámil, že je současnou Formulí 1 zklamán. „Víkend v Japonsku mi vyšel dokonale, nejsem si vědom ničeho špatného a už vůbec ne toho, že bych vystavil někoho jiného nebezpečné situaci. Přijedu do Číny a najednou mne chtějí potrestat. Je to ostuda pro Formuli 1, podle mého by měla být o tvrdém, ale spravedlivém boji, nicméně v letošním roce se kolem mne děje tolik zvláštních věcí, které ze mne chtějí dělat špatného člověka, že jestli to tak bude pokračovat dál, nechci v F1 závodit.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy