Pravda na misce vah, Hamilton je vyšetřován

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Situace v letošním takřka rozhodnutém šampionátu se může ještě před startem čínské Grand Prix dramaticky změnit. Mezinárodní automobilová federace přiznala ústy svého mluvčího, že vedoucí jezdec průběžného pořadí Hamilton je za nedělní jízdu za bezpečnostním vozem vyšetřován.

O kolizi za safety carem mezi Vettelem a Webberem bylo napsáno mnoho, mladý Němec upozornil na skutečnost, že nestačil zareagovat na prudké zpomalení Australana a Webber svoje počínání odůvodnil zpomalením Hamiltona. Potrestán za neopatrnou jízdu byl pak pouze Vettel.

Šéf Toro Rosso aktuálně upozornil FIA na nové skutečnosti, které se objevily díky amatérskému videu pořízenému z tribuny, zachycujícímu rychle jedoucího a prudce brzdícího pilota McLarenu chvíli předtím, než dojde ke kolizi.

Brit si nepochybně zahříval brzdy, což dělají koneckonců všichni piloti v době žluté fáze. Ale video dokazuje, že Hamilton vyjel až vedle bezpečnostního vozu, tedy se nedržel v předepsané vzdálenosti minimálně pěti délek vozu.

„Komisaři prošetřují nové důkazy, vše je zatím v šetření,“ uvedl tiskový mluvčí FIA a dodal, že slyšení vítěze GP Japonska u závodních komisařů je naplánováno na zítra.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy