STR zvažuje začít sezonu 08 současným vozem

Toro Rosso | foto: GEPA pictures GmbH

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost uvedl v rozhovoru pro autosport.com, že není dosud jasné, s jakým vozem zahájí v příštím roce závodní sezonu.

„V tuto chvíli se zdá výhodnější začít novou sezonu se stávajícím vozem. Právě vyhodnocujeme situaci pro příští rok, ale ještě nejsme na 100% rozhodnuti, jak to uděláme." Váhání odůvodňuje šéf STR nedostatkem času na řádnou přípravu.

Tost je na své lidi hrdý i přesto, že na žádné skvělé výsledky stáj pohlížet nemůže a hlavními soupeři jsou Spyker a Super Aguri. „Lidé jsou velmi odhodlaní a musím říci, že jsme se hodně zlepšili, ale to nestačí, musíme to prokázat i výsledky."

Úspěšné vystoupení na okruhu Fuji je podle Rakušana výsledkem počasí a za suchých podmínek nelze boj o třetí místo reálně očekávat. Cílem pro Čínu a Brazílii zůstává posunout oba vozy do druhé části sobotní kvalifikace.

Oznámení o možném nasazení letošního vozu v prvních mimoevropských závodech roku 2008 nás překvapilo, neboť letošní sezonou končí platnost dohody o zákazu používání zákaznických šasi. Je zcela jasné, že Toro Rosso bude v budoucnu používat šasi stáje Red Bull Racing, slova Franze Tosta jsou tak poněkud nečekaná, a to i především díky končící smlouvě na odběr zákaznických motorů od Ferrari. Předpokládáme totiž, že v příštím roce bude ve startovním poli šest monopostů poháněných francouzskými motory.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy