Lewis Hamilton o krok vpřed

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

MCLAREN REVIEW - Interní bitva o šampionát mezi Hamiltonem a Alonsem dostala zajímavý směr. Zatímco Alonso nezískal ani bod, Hamilton bral všech deset. Nicméně obhájce titulu se nevzdává, jak říká - stát se může cokoliv.

Lewis Hamilton, 1. místo
Velmi rušný závod. Jsem rád, že jsem na Fuji vyhrál. Chvilkami jsem si říkal, že by bylo lepší závod zastavit. Avšak jakmile se déšť zmírnil, podmínky se trochu zlepšily. Nepociťoval jsem nijak velký tlak, pokud by bylo potřeba, jel bych rychleji. Po střetu s Kubicou se vozu naštěstí nic nestalo. Neviděl jsem ho, takže náraz mě hodně překvapil, dostal jsem smyk. Poté jsem se koncentroval na udržení vozu na dráze. Každému v týmu chci poděkovat za úžasnou práci. Pro šampionát je to důležité vítězství, ale nechci o tom moc přemýšlet a raději se zaměřím na Grand Prix Číny.

Fernando Alonso, nedokončil
Náročný závod v náročných podmínkách. Po zastávce v boxech jsem se dostal do provozu a bojoval o pozice. Bylo obtížné cokoliv vidět, zvláště na rovinkách. Díky tomu jsem v zrcátkách neviděl Vettela, který do mne vrazil. Vůz se pravděpodobně velmi poškodil, ale bych schopen pokračovat. Nicméně když jsem brzdil do zatáčky 5, dostal jsem aquaplaning a hodiny. Bohužel, bariéra byla velmi blízko a já do ní tvrdě narazil. Pro mne a šampionát je to samozřejmé špatná situace, ale bojovat budu až dokonce, jak ukázal ten loňský ročník, stát se může cokoliv.

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy