Tisková konference po závodě

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Do tiskového střediska přišli jezdci tentokrát mnohem více mokří, než po tradičním obřadu se šampaňským. K mikrofonům usedli vítěz Hamilton, šťastný Kovalainen a obvykle zamlklý Raikkonen.

Lewis Hamilton - McLaren Mercedes, 1.
Tohle byl nejdelší závod mé kariéry, zdálo se, že trvá do nekonečna. Při druhé žluté fázi jsem neustále říkal mým inženýrům, ať kontaktují Red Bull a ti zase řeknou Markovi Webberovi, ať si udržuje větší odstup, že díky bezpečnostnímu vozu nemohu jet rychleji. Po restartu jsem si dělal obavy v případě Kovalainena, ale byl jsem o vteřinu rychlejší. Z výsledku jsem ohromně šťastný a je to skvělé i pro tým. Jízda v dešti na prvním místě v posledním kole, to mi připomíná Sennu a Prosta a věřím tomu, že jsem na správné cestě, abych dosáhl podobných úspěchů jako oni. Moc děkuji týmu za jeho podporu a tvrdou práci.

Heikki Kovalainen - Renault, 2.
Letošní rok je pro náš tým obtížný a i tenhle víkend to byla s vozem těžká hra. Dnes ráno bylo počasí ještě horší, než včera, tak to nevypadalo vůbec dobře, ale nikdy se nesmíte vzdávat. Strategie vyšla znamenitě a je z toho první letošní pódium pro Renault. Naše konkurenceschopnost byla dobrá a pódium jsme si zasloužili. V závěru jsem bojoval s Kimim, ale vůbec jsem ho neviděl. Pouze jsem věděl, že je rychlejší a že zaútočí. Jediné co jsem mohl dělat, bylo vyhýbat se kalužím vody a udržet se na dráze. Moc jsem to druhé místo chtěl.

Kimi Raikkonen - Ferrari, 3.
Rozhodli jsme se do závodu odstartovat na přechodných pneumatikách, ale déšť za bezpečnostním vozem zesílil. To ale nebyl jediný problém, dnes jich bylo více. Po závodě jsem slyšel, že bylo přijato pravidlo, díky kterému museli všichni startovat s pneumatikami do silného deště, ale FIA nebo vedení závodu nám to neřeklo. Tohle způsobilo naši neplánovanou zastávku u mechaniků. Stálo nás to hodně, ale ne zase tolik, celý závod jsem téměř nic neviděl. Pak jsem se snažil dojet Heikkiho, dokonce jsem ho na chvíli předjel, ale byl jsem moc rychlý a on mi to hned vrátil. Největší problémem bylo vidět dráhu a vozy kolem. Ale něco jsme z toho přece jen vyzískali.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy