Justin Wilson bude muset platit?

Zdá se dle informací ze zákulisí stáje Jaguar, že druhý jezdec stáje bude muset v roce 2004 platit.

Stávající dvojice Webber a Wilson spolu startovala pouze ve dvou závodech. Poté, co Justin Wilson nahradil Brazilce Antonia Pizzoniu, tým netrpělivě očekává dobrý výsledek. Zatím k němu však Brit právě blízko neměl. Na jeho obhajobu nutno přičíst, že v obou závodech, tedy GP Německa a Maďarska, skončil závod pro technické problémy předčasně.

Zdá se tedy, že s blížícím se závěrem letošní sezony, se zkracuje možnost přesvědčit vedení stáje o svých kvalitách i britskému dlouhánovi. Podle další zprávy za zavřenou oponou však nebude stačit pouze dobrý výkon. Jaguar má finanční potíže a druhý jezdec bude muset pravděpodobně za své místo platit.

Sponzor HP již s týmem v příští sezoně údajně spolupracovat nebude a stáj musí získat 5 milionů USD někde jinde. A další problémy jsou na obzoru, Ford usilovně jedná o udržení odběratelů svých starších zákaznických motorů a v případě Jordanu je ve vzduchu stále dost otázek i přesto, že má Ford s britským týmem platnou smlouvu.

Pokud by však od ní Jordan odstoupil, musel by pravděpodobně samotný Jaguar přispívat penězi na vývoj motorů Cosworth. Určitým řešením by však mohlo být udržení 5. místa v Poháru konstruktérů, což by týmu zajistilo na rok 2004 více peněz z prodeje televizních práv.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy