Jak to bude s testy v roce 2004?

Letošní premiéra bude dost možná i derniérou. Vedení týmů si lámou hlavy, jedna stáj stojí proti.

V letošním roce jsou týmy rozděleny do dvou skupin. Jedna testuje dle libosti. Skupina druhá, čítající 4 týmy, testuje pouze 10 dní v sezoně 2003 a k tomu má před závodem 2 hodiny navíc k testům na té které dráze.

Týmy se shodly na tom, že toto řešení není nejlepší, neboť by měly mít všechny stejné možnosti. Ale představy o tom, jak by to mělo vypadat se různí.

Podle zpráv z padocku souhlasily všechny týmy, vyjma jednoho s tím, že by měla být Grand Prix pouze dvoudenní a celý pátek by měl být věnován pouze testům. Mluví se o 4 až 5 hodinách. Nevýhodou tohoto řešení by mohl být podle obav týmů nízký zájem diváků a médií.

A kromě toho by mohlo být omezeno testování soukromé. Uvažuje se o 30 dnech s jedním vozem, 15 dnech se dvěma vozy a 10 dnech se třemi vozy na dráze.

K těmto, ani žádným jiným změnám však nedojde v případě, že s nimi nebude souhlasit všech 10 stájí. Dle spekulací je tou jedinou, která vystupuje proti jakémukoli omezením testů italské Ferrari.

Stáj z Maranella totiž využívá vlastního okruhu ve Fioranu, a také Mugellu, kde může testovat dle libosti bez toho, aniž by musela za zapůjčení okruhu platit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy