Jedná se o další změně kvalifikace

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Ekologie je krásné slovíčko a stále častěji používané. I když jsou důvody jeho použití častokrát zcela důvodné, chovat se k životnímu prostředí přátelštěji je povinností každého jednoho člověka.

I ve Formuli 1 se v poslední době hraje na ekologii. Honda přišla s novým pojetím designu svého vozu, bohužel se ale současně vytratila z bodovaných pozic. Mezinárodní automobilová federace plánuje opatření vedoucí Formuli 1 k šetrnějšímu sportu vůči životnímu prostředí.

A právě na tuto notu si zahráli i techničtí představitelé Renaultu, kteří odsuzují podobně jako další osobnosti F1 plýtvání benzínem při souboji o pole position v posledním dějství současné kvalifikace.

„Projíždění paliva za cílem co nejvíce odlehčit vůz je k ničemu a zbytečné. S ohledem na životní prostředí je to špatně od začátku do konce,“ prohlásil v Monze technický ředitel Bob Bell.

„Cílené spalování paliva je chybou a budeme o tom zítra jednat,“ slíbil už ve středu večer jeho kolega šéfinženýr Pat Symonds.

Harmonogram kvalifikací prošel za poslední roky několika zásadními úpravami a současný vyřazovací systém je poměrně oblíbený, především u diváků. Pouze na části předcházející poslednímu letmému kolu deseti nejrychlejších se soustředí dlouhodobě kritika. Bude nalezeno lepší řešení?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy