Kovalainen slibný, Fisichella trvanlivý

Kovalainen - Piquet - Zonta - Fisichella | foto: Renault Sport F1

Francouzský Renault je poslední přední stájí, která má dosud oba závodní kokpity pro sezonu 2008 volné. V Monze se však v této věci očekává prohlášení stáje. Kdo má šanci a jak si stojí stávající jezdci?

Současné duo Fisichella - Kovalainen je směsicí zkušeností a mládí. Ital měl silnější úvod sezony, Fin se prosadil v posledních závodech. Bodově jsou v průběžném hodnocení postaveni téměř shodně.

„Fisichella? Dobrý, stále dobrý, vyrovnaný. Dělá svoji práci velmi solidně," prohlásil na adresu Itala šéfinženýr Pat Symonds.

„Jakmile jsme zlepšili výkon vozu, Heikki byl schopen plně využít jeho potenciálu a ukázat svoje skutečné schopnosti. Postupně je stále silnější a má na to vyhrávat závody," uvedl na adresu mladšího z dvojice pro změnu technický ředitel Bob Bell.

V Renaultu je ale stejně jako v jiných týmech poptávka silnější nabídky a hodně se hovoří o angažmá mladého Piqueta vedle jen o něco málo zkušenějšího Kovalainena.

Už o tomto víkendu budeme možná moudřejší, ale pokud chce stáj dostát svým plánům pro příští sezonu a bojovat o titul, měl by se asi v kokpitu objevit jezdec jiného jména, než výše zmíněného...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy