Kdo bude jezdit pro Mallyu?

Spyker | foto: Spyker F1

Původní tým Jordan opět mění majitele. Rozhodující slovo v něm bude mít brzy indický miliardář Vijay Mallya a každé takové zemětřesení může zajistit závodní sedačku jezdcům, které by v současném holandském Spykeru čekal jen málokdo.

Ať už se bude stáj ze Silverstone jmenovat jakkoliv, nesporně velké šance na návrat do pozice závodního jezdce má pro příští sezonu Mallyův krajan Narain Karthikeyan, jediný Ind vlastnící superlicenci.

31letý Karthikeyan závodil za Jordan v roce 2005 a v současnosti působí jako testman ve Williamsu. S vedením britské stáje jedná o možnosti povýšit do pozice závodního jezdce za podpory finančních injekcí do rozpočtu týmu. „Nechávám si zatím výběr otevřený a hledám lepší možnosti," uvedl ale Ind těsně poté, co se světem rozběhla zpráva o koupi Spykeru dvojicí Mol - Mallya.

Úplně bez šance není ani další Ind, 23letý Karun Chandhok, jenž působí bez větších výsledků v seriálu GP2. „Rád bych zůstal ještě jeden rok v GP2, ale nějaký ten test s vozem F1 by byl pro mne příjemným dárkem a rád bych se ho zúčastnil."

Je otázkou, jak se bude vedení týmu dívat na budoucnost Adriana Sutila, kterého mnozí označují za budoucího soupeře Lewise Hamiltona, ale jedno místo v týmu bude zřejmě stoprocentně volné. A na ně si dost možná bude dělat zálusk Ralf Schumacher, pokud mu Toyota neprodlouží přece jen smlouvu i na příští sezonu.

Mladší z bratrů Schumacherových označil ještě v květnu Vijay Mallyu svým přítelem, strávil nějaký čas na jeho 95 metrové jachtě "Indická královna" a movitý Ind 32letého jezdce v posledních letech u Toyoty sponzoruje.

Je však téměř jisté, že stáj ze Silverstone potřebuje kromě zkušené a rychlé dvojice jezdců především stabilitu...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy