Berger: Bourdais bol dobrou voľbou

Berger, Gerhard | foto: GEPA pictures GmbH

Talentovaný Francúz sa svojej šance predsa len dočkal. Po troch rokoch dominancie v zámorí sa tomuto 28-ročnému jazdcovi konečne splní jeho detský sen a zajazdí si v najprestížnejšej motoristickej disciplíne. Gerhard Berger verí, že svoje rozhodnutie o angažovaní rýchleho Francúza nebude ľutovať.

Sebastien Bourdais bude pretekať v tíme Scuderia Toro Rosso spolu so Sebastianom Vettelom. Tím z Faenzy tak kompletne zmení svoju jazdeckú zostavu. Scott Speed dostal padáka už pred niekoľkými týždňami, Vitantonio Liuzzi dá tímu zbohom na konci sezóny.

Bourdais nemal veľa možností previezť sa v monoposte F1, Gerhard Berger ale pevne verí, že trojnásobný šampión Champ Car už o svojich kvalitách presvedčil neraz.

"Ak je niekto schopný pravidelne vyhrávať majstrovstvá, musí v sebe mať niečo špeciálne," povedal Berger.

"Sebastienovi sa to v posledných rokoch podarilo trikrát a dokázal, že vie pravidelne podávať top výkony. To je jeho silná stránka."

"Tonio Liuzzi je síce milý chlapík, ale atmosféra v našom tíme bola v tomto roku divná - tím nebol spokojný s jazdcami a naopak. Chceli sme jednoducho zmenu," dodal Berger.

Foto: GEPA pictures GmbH

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy