Minardi otestuje Arrowsy A23

Tým Paula Stoddarda má letos ještě horší sezonu než tomu bylo loni. Italský tým zatím nezískal ani jeden bod.

Ani věhlasná sponzorská smlouva s Gazpromem nepřinesla své ovoce. Navíc z týmu odešel talentovaný jezdec, Justin Wilson, čemuž dopomohly problémy se spolehlivostí vozu PS03.

S takto omezeným rozpočtem, který v současné době má Minardi musí vedení hledat nové možnostui, jak tuto ožehavou situaci zvrátit.

Jedna z možností, která může týmu Paula Stoddarda pomoci je, že tým Minardi odkoupil zbývající podvozky zkrachovalého týmu Arrows, respektive podvozky loňského modelu A23.

Paul Stoddard má totiž jednu velmi zajímavou myšlenku. Rád by zakomponoval šasi A23 a některé inovační části A23 do vozu pro ročník 2004, tedy PS04. To je cesta, jak zachránit nějaké peníze pro výzkum a vývoj vozu sezony 2004.

Tým věří, že srovnání letošního PS03 a loňského A23 na testovací dráze v Mugell, které se uskuteční příští týden, dopomůže napovědět trochu více o tomto voze Arrows A23 a jeho využití pro tým Minardi.

“Budeme moci vyzkoušet s Josem Verstappenem oba vozy,“ řekl Stoddard pro Reuters. “Potřebujeme znát zajeté časy a zprávy o chování obou vozů přímo od jezdců, abychom poznali, jak bychom mohli využít potenciál A23 pro náš nový vůz.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy