Williams: Rosberg není na prodej

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Stávající pilot britského týmu Sira Williamse je spojován v souvislosti s příští sezonou nejen s týmem z Grove, ale i Toyotou a Renaultem. Williams si však Nico Rosberga cení natolik, že všem případným zájemcům vzkázal, že jeho hvězda na prodej v žádném případě není.

Syn šampiona Keke Rosberga, který získal titul v barvách Williamsu, působí v Grove už druhou sezonu a jistě by uvítal možnost přestoupit do továrního týmu se šancí na vítězství a boj o titul. Zdá se však, že 65letý Williams využije opci a služeb nadějného Rosberga i v příští sezoně.

„Nico není na prodej a bude za nás startovat i v roce 2008," prohlásil pro německý Auto, Motor und Sport Williams, který je přesvědčen o tom, že má ve svém týmu jezdce formátu Lewise Hamiltona a proto o něj nechce za žádnou cenu přijít. Podobně však reagoval na otázky ohledně vykoupení se ze smlouvy v případě jensona Buttona při aféře “Buttongate“.

V šampionátu GP2 měli Rosberg i Hamilton cestu za titulem podobnou. Rosberg v roce 2005 překonal v duelu o prvenství v průběžném pořadí Kovalainena a Hamilton o rok později Piqueta. Oba začali sezonu méně úspěšně než jejich protivníci, zato v závěru situaci bezpečně ovládli. Je otázkou, jak by vypadaly jejich současné přestupové akcie, pokud by si svoje životní role Rosberg a Hamilton vyměnili...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy