Raikkonen: Risk je zisk

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Finský pilot stáje Ferrari ztrácí šest závodů před koncem letošní sezony na vedoucího Lewise Hamiltona 20 bodů. Do závěrečné části boje o titul tak nastoupí s větší ochotou riskovat, neboť podle svých slov nemá co ztratit.

„Zkusím vyhrávat a nasbírat co nejvíce bodů, pak uvidíme, co na to řekne matematika celkové klasifikace. Musíme do toho dát vše a doufat, že naši soupeři budou mít trochu problémů. Nemáme co ztratit, tak můžeme riskovat o něco více než jezdci McLarenu."

Raikkonen je přesvědčen o tom, že následující období nebude snadné. Na účastníky šampionátu čekají tři závody ve čtyřech týdnech.

„Bude to náročné, ale budeme závodit na okruzích, které mám rád a žádný z nich není svým charakterem pro náš vůz nepříznivý."

Turecko, Belgie a Itálie se řadí mezi rychlé okruhy, které zatím v letošní sezoně spíše svědčily Ferrari, zatímco pomalejší a techničtější zase McLarenu.

„Hovořil jsem s našimi techniky a prozradili mi, že budeme mít ve voze několik novinek, navíc v Maranellu se v posledních dnech práce na přípravě vůbec nezastavily."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy