Ralf Schumacher umlčel kritiky

Mladší z bratrů Schumacherových Ralf býval kritizován za to, že se bojí přímého souboje s bratrem.

Úspěšným předjížděcím manévrem v první zatáčce okruhu Hungaroring při nedělní Grand Prix Maďarska však kritikům 28letý jezdec rázně odpověděl.

Starší Michael Schumacher se s Trullim přiblížili k vozu o kolo zpět. Pilot Renaultu využil uvolněného vnitřního prostoru zatáčky, ale jezdec stáje Ferrari byl ještě příliš daleko. Jeho snížené koncentrace však využil Ralf Schumacher, jenž poslal přední část svého FW25 na vnitřní stopu a úspěšně slavnějšího bratra vybrzdil.

„Myslím si, že Michael sledoval situaci před ním a byl útokem Ralfa poněkud překvapen,“ komentoval situaci šéf stáje Ferrari Jean Todt, jenž dodal vzápětí s úsměvem na rtech: „A nebo možná jen chtěl udělat přítrž řečem o tom, že ho není Ralf nikdy schopen předjet.“

Sám Michael Schumacher viděl situaci poněkud méně nadneseně. „Věděl jsem, že jedeme s Ralfem jiné strategie a předpokládal jsem, že v nejbližších kolech pojede do boxů,“ řekl 34letý jezdec. Přiznal dále, že nechtěl bratra brzdit, neboť ten byl podstatně rychlejší a bylo jasné, že by se přes něj při dalším tankování a výměně pneumatik dostal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy