Bodový úspěch Marka Webbera

Australský pilot získal pro svoji stáj Jaguar v dnešním závodě velmi cenné tři body za šesté místo.

Po vynikajícím třetím čase v druhé kvalifikaci přidal Mark Webber výborný výkon i v závodě. Díky třem bodům se tým posunul v Poháru konstruktérů vzhůru a nyní se Jaguar Racing dělí o 5. místo se stájí BAR Honda, která dnes vyšla bodově na prázdno.

Strategie tří zastávek v boxech se ukázala tou správnou volbou, a přestože byli soupeři rychlejší, vynikající včerejší kvalifikace zajistila týmu opět po delší době výborný výsledek. Druhý jezdec stáje Justin Wilson podal slibný výkon, když startoval z 12. pozice, ale cíle se opět nedočkal, neboť na jeho vozu byly indikovány problémy s motorem, pro které jezdec svůj druhý závod pro britskou stáj vzdal ve 44. kole.

„Opravdu jsem se při dnešním závodě bavil, ale bylo to velmi těžké. Těžké pro vůz, pro pneumatiky a i pro piloty, ale ta odměna na konci,“ prohlásil Mark Webber. Svůj závod popsal tak, že zprvu jel opravdu tvrdě, prakticky kvalifikační kola, a to až do doby, kdy mu tým sdělil, aby vůz šetřil. „Tým odvedl výbornou práci, vůz pracoval bezchybně a příspěvek pneumatik Michelin na výsledku je významný. Pracovali jsme velmi tvrdě na tom, abychom vyřešili sporné otázky, které se objevily v posledních pár závodech, kdy se nám příliš nedařilo, ale dnes se nám to vyplatilo,“ dodal pilot s tím, že ho výsledek těší také proto, že dává týmu motivaci do samého závěru letošní sezony.

„Další zklamání poté, co se závod vyvíjel velmi dobře. Startoval jsem ze špinavější strany tratě a start nebyl příliš vydařený. Rychlost i ovládání vozu však byly velmi dobré a mé první dvě zastávky v boxech šly dle plánu, nicméně ve 44. kole jsem přišel o výkon a neměl jinou možnost, než vzdát,“ komentoval svůj dnešní závod Brit Justin Wilson.

„Byl to víkend, který začal poměrně slabým výkonem v pátek, výrazným zlepšením v sobotu a nakonec třemi body v nedělním závodě. Těžko bychom si mohli přát více. Výsledek je o to cennější, že jsme jej získali po výborném výkonu a ne díky problémům ostatních. Kromě Rubense Barrichella neměl žádný z jezdců Top 3 týmů problémy,“ shrnul víkendové vystoupení stáje Jaguar Racing Mark Gillian.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy