Sauber v centru pozornosti

Tým Sauber je nyní více než kdy jindy středem zájmu, čeká se na jména druhého pilota a testmana.

Podpis Giancarla Fisichelly se očekával a nebyl právě velkým překvapením. Tím však bylo to, že stáj neoznámila jméno druhého jezdce současně, jak se stalo v letošním roce módním u několika jiných týmů.

V tomto okamžiku je více než pravděpodobné, že druhým jezdcem stáje se má stát vedle Itala Felipe Massa, za kterým stojí překvapivě odhodlaně stáj Ferrari, a především zdá se, že automobilka Fiat. Důvody zdržení jeho oznámení budou asi nejasnosti kolem finančních detailů, které musí tři strany kontraktu, tedy Ferrari, Sauber a Petronas sladit.

Stáj Petera Saubera musí své motory kupovat a pokud umožní italské stáji Ferrari růst jejich chráněnce Massy znovu po roční přestávce v monopostu Sauber, bude jistě požadovat finanční kompenzaci ve formě slevy z ceny zákaznických motorů Ferrari, či případně rozšíření spolupráce i o další mechanické prvky, či technologie.

Zdá se tak, že Nick Heidfeld, smluvně vázaný pilot Mercedesu, nebude mít již v týmu místo, a to ani na pozici testmana. Koneckonců je jasné, že Sauber, jako podpůrný tým Ferrari, nebude moci zaměstnávat ve vývoji jezdce od konkurence. Fisichella a Massa jsou označováni za velmi rychlé piloty, ale ne za právě nejvhodnější jezdce s ohledem na vývoj vozů. Zde by se tak mohl uplatnit třeba zkušený Heinz Harald Frentzen...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy