McLaren pod palbou kritiky

Hamilton - Alonso | foto: McLaren

S posutpováním stáje McLaren v několika sporných momentech posledních závodů, kvůli kterým je McLaren obviňován z porušování fair-play, kritizuje i Nigel Mansell, bývalý šampion.

Mansell však především zastává názor, že problémy by vůbec nemusely existovat, kdyby s nimi sami jezdci nechodili na veřejnost.

Nigel Mansell pro BBC Sport: "Je to něco, s čím se bude muset vyrovnat tým. Veřejnost by o tom vůbec nemusela vědět. Je to stejné jako v minulosti, jen se o tom víc mluví. Jezdil jsem s Alainem Prostem, Nelsonem Piquetem a Keke Rosbergem. Všechno to byli šampioni a to nebývají nejlepší kolegové. McLaren teď zažívá to co se stávalo vždycky, ale úplně jinak se to řešilo, a je to škoda. Dneska se moc mluví. Ale to je tak dnes všude na světě."

Oblíbený britský pilot navíc nechápe, proč FIA do sporů mezi Alonsem a Hamiltonem zasáhla před startem závodu penalizováním Alonsa ztrátou pěti míst na startovním roštu: "Nejdivnější ze všeho je, že se do toho plete nějaká komise. Je to jen mezi piloty jednoho týmu a nemělo by to ovlivňovat nikoho jiného. Jestli to někdo má mít zájem řešit, tak jedině tým."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy