Speed: Už s námi nepočítají

Speed, Scott | foto: GEPA pictures GmbH

Americký pilot stáje Toro Rosso Scott Speed po nevydařeném závodě na Nürburgringu a kritice šéfa Tosta prohlásil, že nemá se svým kolegou Liuzzim podporu vedení.

Speed se sice v letošní sezoně občas ukázal v lepším světle než Ital, kterému se obecně dařilo v loňském prvním roce společného působení u druhého týmu impéria Red Bull podstatně lépe, ale celkově vzato nejsou výsledky uspokojivé.

Navíc oba v neděli vylétli ze závodní dráhy na konci cílové rovinky krátce poté, co se spustil prudký déšť. Speed byl po Buttonovi prvním poškozeným, následovali ho pak i další, včetně Liuzziho. Speeda v žádném případě nemohlo vedení týmu z pitwall informovat o nebezpečné situaci, jako jiné týmy svoje jezdce.

„Brzdil jsem 300 metrů před zatáčkou, přesto jsem dostal smyk. Pro pneumatiky intermediate tam bylo příliš mnoho vody a neměl jsem nejmenší šanci vůz na dráze udržet, podobně jako další.“

„Franz Tost a Gerhard Berger mají s týmem do budoucna vlastní plány, ale jsem přesvědčen, že to s mými výkony na dráze nesouvisí. Z jejich slov jsem však pochopil, že nás s Toniem už nebudou potřebovat,“ dodal Američan, který současně přiznal, že si těžkou hlavu z neprodloužené smlouvy dělat nebude.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy