Hamilton je v pořádku, ale možná nepojede

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Sám šéf stáje McLaren Mercedes potvrdil, že pilot Lewis Hamilton je po nehodě v kvalifikaci v pořádku, ale není jisté, zda nastoupí do zítřejší Velké ceny Evropy.

Lewis Hamilton jel první ze svých rychlých měřených kol pět minut před koncem kvalifikace, když začal rychle unikat vzduch z jeho pravé přední pneumatiky. V následující rychlé levotočivé začáčce, kde se vůz o pravou pneumatiku opřel, materiál od Bridgestone nevydržel a pneumatika praskla. Vůz se stal neovladatelným a v okamžiku jej zastavila betonová zeď za bariérou z pneumatik. Hamilton se z vozu s problémy dostal sám, ale poté jej lékaři přepravili na nosítkách k vyšetření.

Ron Dennis, šéf stáje McLaren Mercedes: "Lewis je v pořádku. Není zraněn, nemá nic zlomeného, ale na pár hodin si jej lékaři pro jistotu nechají. Pravé kolo nebylo správně upevněno, ale naštěstí to nebylo vadou na autě, ale vadou na montovací pistoli. Je příliš brzy na to, abychom mohli říct, jestli Lewis zítra nastoupí do závodu. Naštěstí neztratil vědomí. Necháme lékaře, aby jej vyšetřili, a rozhodneme se, jestli by měl závodit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy