Oba renaulty na bodech

Kovalainen, Heikki | foto: Renault Sport F1

RENAULT REVIEW: Přestože získala francouzská automobilka do poháru konstruktérů tři body, čekalo se víc. Ani jeden jezdec neabsolvoval závod bez potíží.

Heikki Kovalainen, 7. místo
Byly to pro mne dva závody. Měl jsem dobrý start a dokázal jsem předjet Ralfa, což znamenalo, že jsem po Massových problémech jezdil na pátém místě. Docela rychle se kvalita předních pneumatik zhoršila a já se s vozem trápil, zvláště v pomalých sekcích. Pro druhý stint jsem opět použil tvrdou směs a znovu stejný problém. Opravdu dobré to bylo v závěrečném stintu, kdy jsem přezul na měkké. Vůz byl lepší a vyrovnaný. Sedmé místo není, kde by se tým chtěl nacházet, ale není žádný zázračný recept na posun vpřed. Musíme si sednout a analyzovat problémy - a zlepšit vůz.

Giancarlo Fisichella, 8. místo
Dnes odpoledne jsem měl náročný závod. Předjel jsem Ralfa, ale Nick mne v první zatáčce překonal. Ačkoliv, měl jsem dobrý průjezd Becketts a vrátil mu to v Stowe. První stint byl docela dobrý, druhý také, používal jsem tvrdou směs. Potom jsme na závěr použili měkké pneumatiky a vůz měl méně přilnavosti. Byl nevyrovnaný, těžko se řidil, bylo to skoro jako kdybych měl problém s vozem. Situace byla velmi abnormální, ale má pozice se nenacházela v ohrožení, takže jsem mohl jen dojet do cíle. Je to další bod pro mě, ale při posledních dvou víkendech jsme na BMW ztratili.

foto: Renault F1

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy