Allan McNish hledá závodní kokpit

Nejen Sato by chtěl vyměnit v příštím roce pozici testmana za závodní sedačku. McNish také.

33letý McNish se stále nevzdal myšlenky na velký úspěch ve Formuli 1. Debutoval v loňském roce s týmem Toyota, ale na konci roku vzal zavděk pozicí testovacího pilota stáje Renault.

Šéf týmu Flavio Briatore vyzdvihl jeho kvality v nedávném prohlášení a řekl, že si myslí, že by se mohl Allan objevit v Melbourne i v samotném závodě. Skot na tomto tvrzení nyní staví.

„Chtěl bych se vrátit k závodění, ale nechci jezdit za jakýkoliv tým,“ prohlásil McNish a dodal, že nevidí důvod, proč zanechat testů v jednom z Top 4 týmů a jít závodit za Minardi. Neukázal by tak totiž svůj skutečný potenciál.

„Po sezoně 2004 bude podstatně více jezdeckých přestupů, a tak bude i větší šance na zisk odpovídajícího místa,“ dodal McNish, jenž doufá v to, že ocenění Briatoreho mu pomůže k získání větší náklonnosti představitelů týmů Formule 1. „Jsem velmi potěšen, neboť Flavio nerozdává komplimenty na počkání,“ zakončil rozhovor Skot.

V tisku se objevila v souvislosti s McNishem zmínka o švýcarské stáji Sauber, ale tato možnost nezní příliš pravděpodobně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy