Takuma Sato věří ve svůj návrat

Po anabázi u týmu Jordan v roce 2002 věří Japonec ve svůj návrat na závodní okruhy v roce příštím.

Takuma Sato, jako smluvní pilot dodavatele motorů Honda, startoval v loňském roce v týmu Eddieho Jordana a kromě bodového výsledku při závěrečné domácí Grand Prix, bylo jeho účinkování zklamáním. Navíc v úvodu sezony zničil velké množství předrahého materiálu při haváriích i kolizích a bohužel bez adekvátního výsledku.

Sato doufá, že nahradí v příštím roce Jacquese Villeneuva, pokud s ním tým neprodlouží smlouvu, neboť v letošním roce působí v roli testmana týmu a byl přesvědčen, že jeho kontrakt mu zajišťuje závodní sedačku pro rok 2004. David Richards, šéf stáje BAR Honda, však toto rezolutně odmítl.

Navíc se hodně mluví o jednání Richardse s Alexem Wurzem, testovacím pilotem stáje McLaren Mercedes, který by tak mohl napodobit Oliviera Panise, jenž se vrátil po roční přestávce do závodního kokpitu právě z McLarenu a právě do monopostu stáje BAR Honda.

Japonský pilot je však velmi silně zapojen do vývoje a práce v týmu. „Jako náhradní jezdec a testman jsem v jednom kole, včetně účasti na všech závodech. To znamená, že jsem připraven závodit bude-li to nutné, a mezitím se věnuji testům, což je nejdůležitější částí mé práce,“ řekl Sato, jenž věří, že právě znalost vozu i celého týmu bude rozhodujícím faktorem na váze jeho možného návratu k závodům.

„V tomto okamžiku jezdím ve všech testech, a tak je to pro mne velmi náročné,“ dodal japonský jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy