Čtyřnásobný šampion Prost trpí ztrátou paměti

Prost - Senna | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Alain Prost přezdívaný Profesor se po delší době vyjádřil v médiích k situaci ve Formuli 1, především pak k nově vzniklému duelu uvnitř stáje McLaren, kterou zná ze svého působení v F1 nadmíru dobře.

Francouz se nediví formě, kterou předvádí nováček Lewis Hamilton. Nepochybuje o jeho nadání a schopnostech, současně však upozorňuje na to, že Hamilton a Alonso neměli stejné podmínky.

Španěl je v týmu půl roku, zatímco Brit deset let a především díky špičkovém simulátoru získal mladý pilot podle Prosta neobyčejnou výhodu. „Lewis jezdí velmi rychle, přitom čistě a kontrola vozu je přímo brilantní. Fernando má daleko agresivnější styl jízdy a vyladění vozu ze základního nastavení pro něj není tak snadné.“

McLaren je podle Prosta ve velmi silné pozici, ale ani Ferrari není možné podceňovat. Duel dvou jezdců jednoho týmu je sice zajímavý, ale mohl by mít pro Woking nepříjemné následky.

„Podle mého není dobře, pokud má stáj dvě stejně rychlá auta, v týmu je větší napětí a v konečném důsledku to může vedení mrzet,“ uvedl překvapivě bývalý pilot Renaultu, McLarenu, Ferrari a Williamsu.

Zdá se, že s odstupem času již Alain zapomněl na svoje působení u McLarenu společně s Ayrtonem Sennou. Tehdy vládli startovnímu poli a bojovali spolu na život a na smrt v boxech, na dráze i prostřednictvím médií. Jejich soupeření daleko přerostlo stávající duel Hamilton – Alonso. Těžko uvěřit tomu, že někdo jako on může doporučit týmu zavedení jezdce číslo 1, vždyť ve své době by něco takového v žádném případě nepřijal...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy