Předzávodní úvahy zpravodaje FIA

Sutil, Adrian | foto: Spyker F1

David Tremayne, zpravodaj Mezinárodní automobilové federace, se před závodem zamýšlí nejen nad strategií McLarenu. Jen úvahy, nebo ví něco víc?

Bude Lewis Hamilton schopen konkurovat Alonsovi i během závodu? Tremayne na oficiálních stránkách F1 předpokládá, že veze méně paliva. Zdál se mu po kvalifikaci spokojený s pole-position, ale zklamaný z náskoku před svým týmovým kolegou. Navíc Alonso je podezřele nadšený druhým místem...

A co tahkle Ferrari? Oba piloti jsou pořád o něco pomalejší než stříbrné šípy, ale co když mají plné nádrže? Tremayne je v trénincích sledoval a i čísla z pátečního odpoledního tréninku naznačují, že při dlouhých jízdách, kde jezdci vezou nejvíce paliva, nemělo Ferrari konkurenci. Konkurence však nemusela esa ukázat.

Ještě k palivu... Kde se nejvíce nabízí velký rozdíl ve strategii obou pilotů, to je u Renaultu. Zatímco Fisichella byl po celý víkend vyrovnaným soupeřem mladého Kovalainena, v posledních patnácti kvalifikačních minutách zůstal posledním v TOP-10. Ten má v plánu o zastávku méně a bude bodovat.

A poslední řada v oranžových barvách nizozemského Spykeru? Spyker je nejpomalejší, má ovšem rychlého Sutila. Ten by měl hledět dokončit závod, zato s Albersem to jde z kopce. Zdůvodnění, že jeho Spyker byl pomalým na rovince, je opravdu bídnou výmluvou poté, co na Sutila ztratil obvyklou půlsekundu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy