Hakkinen Kimiho varoval, marně

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Dvojnásobný šampion Formule 1 a současný pilot Mercedesu v šampionátu DTM Mika Häkkinen údajně radil svému krajanovi a nástupci u McLarenu raději pokračovat ve Wokingu, než přestoupit k Ferrari.

„Varoval jsem ho, že pro něj přestup nemusí dopadnout dobře," prohlásil 38letý Fin pro finské noviny Iltalehti. „Bohužel pro Kimiho, mé předpovědi se splnily."

Häkkinen může i ze své zkušenosti tvrdit, že cesta k titulu mistra světa není nikdy snadná, k McLarenu přišel v jeho těžké situaci těsně po odchodu Ayrtona Senny a na úplném začátku spolupráce s Mercedesem. „Vyhrát titul je jako pavoučí síť, potřebujete mnoho osnov a času."

McLaren je podle expilota stájí, která se umí otřepat a z potíží se dostat znovu na samé výsluní. „Je jisté, že měl v minulých sezonách McLaren nějaké potíže, ale je to tým, který je vždy dokáže překonat. Je pravděpodobné, že Kimi neodhadl rizika právě dobře, neboť to letos pro něj vypadá na pořádně těžkou sezonu."

Mika Häkkinen připomíná, že kromě atmosféry ve Ferrari přitěžuje jeho krajanovi i skutečnost, že letošní McLaren je velmi dobrým vozem a ve startovním poli je řada velmi silných hráčů. „Kimi se už nemůže spoléhat jen na svůj talent," dodal mistr světa z let 1998 a 1999.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy