Každý sám za sebe

Představitelé Williamsu se týmovým příkazům brání, naopak BMW nabádá k jejich zvážení.

Situace v Poháru jezdců se vyvinula po nedělním odstoupení Ralfa Schumachera v jeho neprospěch, týmový kolega Juan Pablo Montoya zvítězil. Jeho náskok na Němce se zvýšil na 12 bodů a je nejblíže případnému sesazení Michaela Schumachera z průběžného prvního místa.

Mario Theissen, šéf BMW Motorsport nabádá představitele stáje k zvážení použití týmových příkazů, které jsou však mimochodem letos přijatými změnami předpisů zakázány. Podle něj by měl jeho krajan podporovat Montoyu v boji o titul mistra světa. „Máme nyní velké šance v obou šampionátech a jistě o tom Frank (Williams) přemýšlí. Michael (Schumacher) je stále silný, ale Juan Pablo má slušnou šanci,“ nechal se slyšet Mario Theissen.

Sam Michael, hlavní inženýr stáje z Grove však použití týmové strategie v týmu Franka Williamse vyloučil. „Týmové pokyny použity nebudou. Chlapci mohou závodit naplno až do konce sezony,“ prohlásil Michael, přestože Ralf ztrácí na vedoucího bratra 18 bodů, kdežto JPM jen bodů 6.

Jeho nadřízený, technický ředitel a spolumajitel stáje Patrick Head, toto potvrdil slovy o tradičním postoji stáje k týmovým příkazům. „Naše dohody o týmových příkazech jsou s oběma piloty jasné,“ řekl Head, ale připustil, že ve smlouvách je zmínka o tom, že může být jezdec požádán o pomoc stájovému kolegovi. „Nebrání jim nic v závodění, ale jen do okamžiku, kdy by se dostal do nebezpečí výsledek stáje. Není to ideální, ale je to základ, na kterém jsou postaveny kontrakty,“ dodal Head.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy