Rozporuplný závod pro tým McLaren Mercedes

David Coulthard si po problémech svých hlavních soupeřů přijel pro další pódiové umístění.

Týmový kolega Kimi Raikkonen skončil svoje včerejší účinkování v GP Německa již v první zatáčce po kolizi s Barrichellem a R. Schumacherem.

„Podařil se mi skvělý start, ale Rubens se dotkl mého zadního kola a již jsem s vozem nebyl schopen udělat nic jiného, než narazit do bariéry,“ prohlásil Raikkonen, jenž odmítl hledat viníka kolize, neboť jeho určení na nulovém bodovém přírůstku nic nezmění.

David Coulthard předvedl v závodě profesionální výkon a ze situace vytěžil maximum v podobě 8 bodů za druhé místo. „Můj vůz neměl v průběhu závodu problémy s vyvážením, a tak jsem mohl šetřit pneumatiky. Ve chvíli, kdy s nimi začali mít problémy Jarno a Michael, začal jsem útočit,“ řekl k závodu notně spokojený Skot.

Podle šéfa týmu Rona Dennise šlo o další z rozporuplných víkendů, neboť Kimi musel odstoupit po řetězové havárii, ale David zajel výborný závod. „David předvedl skvělý výkon a hodně mu pomohla změna strategie ze tří na dvě zastávky v boxech. Podobně reagovaly i další týmy, ale ty pak měly problémy s pneumatikami,“ prohlásil Dennis, jenž poděkoval výrobci pneumatik Michelin za skvělou práci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy