Šance Marca Geneho?

Penalizace Ralfa Schumachera za včerejší kolizi by mohla umožnit start testmana týmu.

Tým BMW Williams se proti rozhodnutí traťových komisařů odvolal, ale pokud neuspěje u zeleného stolu, bude situace pro modrobílý tým poměrně složitá.

Ralf Schumacher může být na startu maďarské Grand Prix v nejlepším případě na 11. místě a vzhledem k tomu, jak těžké je na Hungaroringu předjíždět, je útok týmu z Grove na vedení v Poháru konstruktérů v ohrožení.

A jak známo, Pohár konstruktérů je pro vedení stáje prioritou číslo 1. Přichází tedy v úvahu možnost, že by místo Ralfa usedl do druhého vozu Marc Gene, na kterého se penalizace nevztahuje?

Jedná se o pouhou spekulaci, ale k podobnému kroku sáhl v loňské sezoně Sauber, když nasadil místo takto postiženého Felipe Massy Heinze Haralda Frentzena. Situace se však výrazně lišila. Massa předně nebyl ve hře o titul a Frentzen měl již podepsán kontrakt na závodní sedačku pro letošní rok, takže se mohl seznámit více s vozem.

Na stranu druhou se ukázalo, že je možné získat slušný bodový zisk i ze zadního místa na startu. Naposledy to včera dokázal David Coulthard.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy