Raikkonen: Názory Stewarta jsou mi fuk

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonen patří bezesporu mezi nejrychlejší jezdce současné Formule 1, přesto na titul nedosáhl a i po změně týmu mu mnozí vyčítají jeho povahu, styl života a přístup k povinnostem.

Po úvodním australském vítězství a vedení tabulky celkového pořadí jezdců klesl s přibývajícími závody na čtvrté místo. Jako jediný z vedoucí čtveřice jezdců však jeden ze závodů pro technické problémy nedokončil.

Podle jeho názoru je panika v médiích trochu předčasná, neboť do konce sezony zbývá ještě celá řada závodů. Na blížící se Monako se pak obzvlášť těší, neboť je to okruh, který má rád a na kterém je vždy zábavné závodit.

Ke srovnání Raikkonena a Hamiltona trojnásobným šampionem Jackie Stewartem zaujal Fin jasné stanovisko: „Nezajímá mne co řekl Jackie. Netýká se mne to, jsou to jeho názory.“

Podstatnější je pro něj názor zaměstnavatele, Ferrari. „Myslím si, že máme v týmu dobrou atmosféru a pracovní prostředí. To co mi řekl Luca di Montezemolo je pro mne přirozeně důležitější, než to co si myslí Jackie Stewart,“ uvedl v rozhovoru pro autosport.com Kimi Raikkonen.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy