Albers má problém, už se ví v čem

Albers, Christijan | foto: Spyker F1

Holandský pilot Spykeru Christijan Albers byl pro letošní sezonu papírově stájovou jedničkou, ale co se týče rychlosti, jeho týmový kolega Sutil se na jeho úkor stále více prosazuje.

O této skutečnosti se v médiích hovoří poměrně často a dost možná je ze strany stáje vyvíjen na Alberse stupňující se tlak i prostřednictvím jednání s jeho bývalým sokem Verstappenem o možném testování.

Technický ředitel stáje Mike Gascoyne konstatuje, že má Albers v letošní sezoně potíže, které pramení z přechodu na nové pneumatiky Bridgestone, jež jsou tvrdší a mají menší přilnavost.

"Christijan má velice agresivní jízdní styl, zvláště při brzdění do zatáček, což ale těmto pneumatikám vůbec nevyhovuje. Problém už pochopil a ve Španělsku byl konkurenceschopnější. Adrian (Sutil) zachází s vozem daleko jemněji."

Gascoyne není formou letošního vozu zklamán a očekával ji, posteskl si však nad tím, že je současná Formule 1 daleko vyrovnanější než v minulosti. "Ještě několik let zpátky byly vozy ztrácející 2,5 vteřiny na kolo uprostřed startovního pole, dnes je situace jiná a nám schází vteřina na souboj o osmé až osmnácté místo."

Dalším podnikem bude GP Monaka na městském okruhu Monte Carlo. Pro Spyker by to mohla být příležitost získat nějaký ten zbylý bod v případě, že by došlo k nenadálým situacím, které jsou na tomto městském okruhu poměrně časté. Britský konstruktér si hodně slibuje od Sutila, který bude moci prokázat své jezdecké schopnosti.

Zajímavostí je, že při tamním závodě F3 byl v minulosti Sutil na pole position před nynější hvězdou Formule 1 a bývalým týmovým kolegou Hamiltonem...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy