Hamilton bude šampionem, Raikkonen ne

Stewart, Jackie | foto: Williams F1 Team

Oslava domácího mladíka tmavé pleti pokračuje v britských médiích dál. Po dlouhých letech má Velká Británie svého zástupce v čele hodnocení jezdců a své k tomu prohlásil i trojnásobný šampion Formule 1 Sir Jackie Stewart.

„Lewis je výjimečný, velký úspěch v životě dosáhne člověk jen tehdy, je-li silný jak v kokpitu, tak i mimo něj. Lewis má obrovský talent, ale pochopil velmi rychle, že ke skutečnému úspěchu potřebuje i něco dalšího, proto tráví každou volnou chvíli v továrně. Už dnes je populárnější než leckteří Britové, kteří i vyhráli titul. Pracuje totiž efektivně a s neobyčejnou pokorou," prohlásil Stewart.

Hamilton bude podle něj dalším jezdcem, který bude přepisovat knihy o Formuli 1, podobně jako Clark, Lauda či Schumacher. Přístup mladého Brita je pak údajně v přímém kontrastu s prací Raikkonena.

„Způsob jeho života a práce mu umožní zkompletovat prvotřídní balík, který dovolil vyhrát řadu titulů Schumacherovi, Sennovi, Prostovi, Clarkovi nebo mně samému. Je to o životním postoji, mentalitě a způsobu práce, který je od Raikkonena tolik odlišný. Pokud se nic nezmění, bude díky tomu Hamilton dominovat Formuli 1, ale Raikkonenovi se to nikdy nepodaří."

Foto: WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy