Ferrari slaví přes problém s elektrikou

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari slaví vítězství, ale bez Räikkönena. Toho i u Ferrari začínají pronásledovat technické potíže. Massa byl v první zatáčce možná až příliš nekompromisní a potom už jej nikdo neohrožoval.

Jean Todt, šéf stáje
Pole-position, vítězství a nejrychlejší kolo závodu - už podruhé za sebou. Felipe Massa odjel další závod bez ztráty kytičky. Dnes byl opravdu skvělý ve skvělém autě Ferrari. Byl to vzrušující závod, hlavně na začátku. Duel na startu mezi Felipem a Alonsem, Kimiho odstoupení kvůli porušenému vedení k alternátoru, plameny při první zastávce... Druhá část závodu byla pod Felipeho kontrolou, byl to jeho poklidný příjezd k nádhernému vítězství. Víme, že jednou z hlavních přísad vítězství je spolehlivost, kterou jsme letos už podruhé postrádali, tentokrát v případě Kimiho. Kvůli tomu jsme navzdory třem vítězstvím a čtyřem pole-position zase druzí v obou šampionátech. Naši soupeři jsou silní. Je těžké letos cokoliv předpovídat. Víme, co je potřeba udělat, a jak důležitá bude podpora všech našich technologických partnerů.

Kimi Räikkönen
Upřímně, nemám moc co říct. Snad jen, že jsem velice zklamaný. Na startu se přede mne dostal Hamilton, ale díky souboji Felipeho s Fernandem jsem se dostal zpět na třetí příčku. Jelo se mi dobře a mohl to být dobrý výsledek, ale najednou se objevil nějaký problém s elektrikou a mohl jsem jet tak akorát do garáže. Ztratil jsem cenné body, ale ještě nás čeká třináct závodů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy