Massa, Hamilton, Alonso

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

ŠPANĚLSKO - TISKOVÁ KONFERENCE: Felipe Massa (Ferrari), Lewis Hamilton (McLaren), Fernando Alonso (McLaren)

Felipe Massa, vítěz
V první zatáčce to pro nás bylo pro oba trochu divné. První zatáčka je při všech těch okolnostech hodně důležitá. V Malajsii jsem to v první zatáčce ztratil, tak jsem tady nic vzdát nechtěl. Bylo to riziko. Bylo to hodně těsné, dotkli jsme se. Snažil se mě tlačit dovnitř, byl to lehký dotek. Nejtěžší částí závodu byl start, potom už se mi dařilo ujíždět a všechno fungovalo, závod jsem měl ve svých rukou. Dával jsem pozor na motor, byl to s ním druhý závod. Jen jsem sledoval svůj náskok a jel jsem jak jsem potřeboval.

Lewis Hamilton, 2. místo
Mohu jen zopakovat, že prožívám svůj sen. Je to tak. Tak pilně jsem pracoval a teď vedu šampionát po svých prvních čtyřech závodech, když jsou tu oba největší soupeři, je to neuvěřitelné. Před závodem jsme věděli, že máme dobrou strategii, a že se tady nedá moc předjíždět, takže rozhodující bude první zatáčka. Museli jsme v první zatáčce získat co nejvíc. Dostal jsem se před Kimiho, ale Fernando a Felipe se dotkli a já se dostal před Fernanda. Bylo to těsné, když jsem jej objížděl, málem do mě narazil. Felipemu jsme nemohli stačit, ale jsme zase o krok blíž a jak jsem mu už řekl, dostaneme je brzy. Tým odváděl v posledních čtyřech týdnech skvělou práci a já jsem dělal co bylo v mých silách. Teď jsem spokojený, vedeme pohár konstruktérů.

Fernando Alonso, 3. místo
Bohužel jsem v první zatáčce ztratil tři místa. V té chvíli, když jste na čtvrtém místě a máte o trochu méně paliva než soupeři, vítězství je ztraceno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy