Villeneuve vysvětlil, proč nemluvil o otci

Villeneuve G. - Villeneuve J. | foto: Jacques Villeneuve

Dva piloti stejné krve, otec a syn, patřili svého času ve Formuli 1 k absolutní špičce startovního pole. Syn Jacques o svém otci nikdy hovořit nechtěl, až nyní prolomil ledy a vysvětlil důvod.

V úterý 8. května tomu bylo 25 let od nešťastné havárie, která stále Gillese Villeneuva život. Tehdy devítiletý Jacques vykročil brzy v otcových šlépějích a po triumfu v zámoří vstoupil s Williamsem i do Formule 1.

"Vím, že mi skutečnost, že jsem jeho syn, velmi pomáhala, jsem nesmírně hrdý na to, že jsem synem Gillese Villeneuva, ale nikdy jsem nezávodil proto, abych nesl dál jeho odkaz, závodil jsem pro vlastní potěšení a vlastní úspěch," uvedl Kanaďan, který narozdíl od otce dokázal získat titul mistra světa v roce 1997.

"Hovořit o něm nikdy není snadné, je to velmi osobní, ale nechtěl jsem o něm mluvit především proto, protože lidé chtěli slyšet něco jiného a můj pohled na něj by dost možná přinesl negativní ohlasy. Byl pro mne největším hrdinou, ale jiným hrdinou než pro ostatní, já jsem ho viděl o trochu jinak."

foto: Jacques Villeneuve

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy