Eddie Jordan letí do Číny

Eddie Jordan, šéf závodního týmu F1, navštíví tento týden, na základě pozvání městské vlády v Shanghaii, nový závodní...

okruh Shanghai International Circuit.

Čínská národní televizní společnost CCTV bude tuto události vysílat ve svém programu.

Vozy týmu Jordan Ford momentálně na své karotáži vozí nápisy, propagující tento okruh, který bude v příštím roce hostit úvodní podnik FIA Formula One World Championship v této asijské zemi.

Před návratem do Evropy na Grand Prix, se zde Eddie Jordan má setkat se zástupci Shanghai International Circuit a oficiální delegací vlády.

Pro další rozvoj tohoto motoristického sportu je jasné, že směřování závodů do Asie je správný krok. A to hlavně ve vztahu k blížícímu se zákazu tabákové reklamy v Evropě.

Poznámka redakce: Škoda jen, že EU nedomyslela jak ekonomické, tak kulturní následky tohoto zákona o zákazu tabákové reklamy. Motoristický sport totiž byl a zatím je od 30 let minulého století součástí Evropy a její sportovní kultury. Pokud zmizí z tratí EU Formule 1, budeme se muset smířit, pokud to mohu trochu nadnést, jen s národními okruhovými šampionáty sériových cestovních vozů, protože ostatní disciplíny nebudou mít motivaci a hlavně peníze na to, aby se účastnili při zvyšujících se nákladech evropských závodů bez tabákové reklamy. Tabáková reklama není jen o kouření, protože motoristickým sportem tyto společnosti mohli podniknout něco, co by jejich výrobky alespoň trochu ospravedlňovalo. Napadá mě otázka: Donutí tento zákaz, aby si kuřáci přestali kupovat cigarety???

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy