Monteiro: U Spykeru nejsou v pohodě

Monteiro, Tiago | foto: Spyker F1

Portugalský pilot zůstal pro letošní sezonu ve Formuli 1 bez angažmá. Jeho bývalý tým ze Silverstone si vybral po dvouleté spolupráci jiného jezdce do své sestavy.

Přestože Tiago Monteiro závodí v šampionátu cestovních vozů WTCC, dění ve Formuli 1 sleduje velmi ostražitě s jasným cílem, vrátit se znovu na startovní rošt. Svoji pozornost zaměřil na nový tým, který se chystá na premiéru v příštím roce.

„Jednám s Prodrive, ale není snadné odhadnout, jak to dopadne. Pokud však bude Prodrive spolupracovat s McLarenem, tak jsou mé šance minimální,“ uvedl Monteiro, který předpokládá, že v takovém případě by dostali šanci asi de la Rosa a Paffett.

Monteiro byl u Spykeru nahrazen mladým Adrianem Sutilem. „Christijan má nepříjemnou situaci a měl by se co nejrychleji zlepšit, Adrian je skutečně silný.“

Tým ze Silverstone opanuje poslední místa závodního pole, ale od spolupráce s Mike Gascoynem si mnoho slibuje, alespoň v týmových prohlášeních.

„Situace Spykeru není lehká, jsou na tom hůř než loni. I nadále jsem v kontaktu s některými lidmi z týmu a rozhodně nejsou optimisticky naladěni.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy