Prost tipuje Massu

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Čtyřnásobný šampion Formule 1 je od krachu vlastního týmu poněkud mimo rámec hlavního zájmu médií, přesto sleduje pozorně závody Grand Prix a dění uvnitř kolotoče dál.

Malý Francouz, v době své největší slávy přezdívaný "Profesor", tipuje za letošního šampiona Brazilce Felipe Massu. Souboj o titul pak proběhne i podle něj mezi piloty Ferrari a McLarenu. O současném pořadí šampionátu jezdců se vyjádřil jako o klamném a nepřesném.

„Proč si myslím, že bude šampionem Massa? Protože zná Ferrari a jeho zákonitosti lépe než Raikkonen,“ prohlásil Prost, který také v devadesátých letech 20. století závodil za italskou stáj.

„Ferrari má v poslední době více zkušeností s vítězstvími a vždy bylo obtížné je porazit. Jediným otazníkem je podle mého to, zda se dokáží vyrovnat s vnitřním duelem vlastních jezdců, neboť se v poslední době vždy soustředili jen na jednoho," dodal 52letý Francouz.

V rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport se ani on nevyhnul otázce namířené na Lewise Hamiltona, novou hvězdu Mclarenu. „Myslím si, že více uvidíme až po Španělsku a Monte Carlu. Jezdí výborně a nedělá chyby, je nyní ve výborné psychické pohodě, ale mnoho jezdců se v F1 uvedlo skvěle a později se pozvolna vytratili."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy