Raikkonen a Montoya v jednom týmu?

Podle posledních zpráv z padocku Formule 1 by tato možnost za jistých okolností přicházela v úvahu.

Týmem, ve kterém by se obě hvězdy blízké budoucnosti sešly, je britský McLaren Mercedes. Již delší dobu se ozývají názory, že Juan Pablo Montoya není v týmu BMW Williams právě spokojený a že tým z Growe nedokáže využít jeho jezdeckého potenciálu. Naopak Ron Dennis je údajně tím, kdo dokáže přirozené talenty rozvíjet až na samou hranici. Vždyť v jeho týmu zářili Alain Prost, Ayrton Senna a Mika Häkkinen.

První zprávy o možném přestupu se objevily před závodem ve Velké Británii. David Coulthard prohrává v boji se svým mladším finským týmovým kolegou na celé čáře a jeho dny v týmu z Wokingu by mohly být případně sečteny. Nicméně v Silverstone podal DC velmi dobrý výkon a bojuje o svoji budoucnost, což Ron Dennis dokáže ocenit. Navíc v nedávném rozhovoru šéf stáje potvrdil, že zatím neuvažuje o změně jezdecké sestavy.

Pokud by však k přestupu Montoyi do Williamsu mělo dojít, vyvstává otázka kdy? Kolumbijec má platnou smlouvu do konce sezony 2004, ale smlouvy v F1 znamenají v dnešní době jen tolik, že ten, kdo chce smlouvy zrušit, musí mít připraven dostatečný finanční obnos na vykoupení objektu svého zájmu.

A kdo by přicházel do úvahy na uvolněné místo ve Williamsu? Coulthard? Frank Williams již v minulosti vícekrát sáhl po sestupující hvězdě, která dělá dobrou práci za málo peněz a je vydatnou podporou drahého šampiona. Ralf Schumacher přesvědčil, že pokud má dobrý vůz, je schopen vítězit a dostatečně drahým je také.

Další možností by byl začínající jezdec. Vitantonio Liuzzi, který nedávno testoval pro Williams si vede velice dobře v seriálu FIA F3000 a je na nejlepší cestě proniknout do F1 jako kometa. V úvahu přichází i Jenson Button, který s týmem začínal a který ve své debutové sezoně dokázal porazit svého týmového kolegu.

Nebyl jím nikdo jiný, než Ralf Schumacher...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy