Ron Dennis pomalu zmizí z čela McLarenu

Dennis - Whitmarsh | foto: Hoch Zwei

Šéf týmu McLaren Mercedes prozradil, že nadále má v úmyslu postupně zmizet z čela společnosti McLaren Group.

Dennis před rokem uvedl, že v průběhu následujících pěti let nemusí zůstat ve vedení týmu McLaren a odpovědnosti za řízení stáje bude postupně předávat. Nicméně devětapadesátiletý Brit zůstane ve funkci po dobu, co ho akcionáři společnosti budou chtít.

Ron Dennis nepochybuje o silném nástupci, současný management je skvěle připraven a tým by měl být úspěšný i bez osoby, která je s McLarenem spjata od počátku osmdesátých let.

„Nemyslím si, že vztah s managementem McLaren Group byl někdy lepší,“ řekl Dennis. „Výkonný ředitel Martin (Whitmarsh) a jeho vedoucí kolegové jsou více než schopni vést společnost bez mé přítomnost.“

„Je to role, kterou Martin chce. V průběhu let byl McLarenu naprosto věrný, jako spousta dalších. Takže když se konečně rozhodnu, bude to víc krok stranou, než mimo. Současnou situaci týmu si velmi užívám, ale to nemění moji touhu poskytnou ostatním lidem příležitost budovat vlastní kariéru.“

Dennis tak zůstane ve vedení společnosti, dokud ho spoluvlastníci budou chtít. Avšak naprosto oddanou práci již za pár let odvádět nechce. V plánu má i jiné věci, které by v životě chtěl dělat, ale v současné pozici na ně čas nemá.

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy