BMW Sauber získává sílu

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER REVIEW - Překvapením závodu se určitě stalo předjetí Fernanda Alonso Nickem Heidfeldem. Také Robert Kubica konečně bodoval, i když se potýkal s otevřeným víkem od palivové nádrže.

Nick Heidfeld, 4. místo
Cítím se fantasticky. Mám dobrý vůz, dobrý tým, mohu jezdit dobré závody a to si užívám. Před závodem jsem si nemyslel, že bych Fernanda mohl předjet. Ale ve druhé fázi jsem byl rychlejší, protože jsem měl o jednu sadu čerstvých pneumatik navíc. Na druhou stranu měl Fernando lepší maximální rychlost. Musel jsem čekat na chybu, která přišla ve třinácté zatáčce.

Robert Kubica, 5. místo
Všehovšudy to byl pro mě a tým pozitivní víkend. Poprvé v sezóně jsem na bodech. Za zisk bodů jsem šťastný, věděl jsem, že je tady získáme. Bohužel se nezavřelo víko od nádrže, což mi ubralo přítlak. V rychlých zatáčkách a při brždění jsem ztrácel čas. Otevřelo se na začátku závodu a nebylo možno to zpravit. Kladem je rychlost a skoro dokonalá spolehlivost, takže do Barcelony se těšíme a uvidíme co budeme schopni předvést.

Mario Theissen, šéf týmu
Byl to nejsilnější výkon BMW Sauberu. Nejenom proto, že jsme získali osm bodů, ale čtvrté Nickovo místo je speciální. Byli jsme schopni vyrovnat se předním vozů a Nick dokonce předjel mistra světa Fernanda Alonsa. Bohužel otevřené víko od nádrže narušilo aerodynamiku na Robertově voze, ale jsem za něj také velmi potěšen, jelikož získal první body v sezóně. Na konci dne je třetí závod dalším krokem vpřed.

foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy