Prodrive má dohodu na šasi i motor

Richards, David | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Mezi osobnostmi, jež zavítaly do Bahrajnu, je i David Richards, bývalý šéf stáje BAR Honda a majitel společnosti Prodrive, která se pilně připravuje na svůj debut v příštím roce.

Brit je s přípravou projektu Formule 1 spokojen a v základních směrech jde vše podle plánu. Přiznal však, že jednání s Ford Motor Company o koupi automobilky Aston Martin ho donutily soustředit pozornost i jinam.

Prodrive svůj vůz nestaví, i nadále pokračuje v původním plánu zákaznické vozy kupovat. Do výběrového řízení ke vstupu jediného jednoho nového týmu od roku 2008 do F1 se přihlásil s podmínkou, že bude možné zákaznické vozy používat a FIA tuto podmínku respektovala.

Richards má sice nabídky od tří týmů na koupi zákaznického vozu, ale podle jeho slov je jedna možnost už ujednána k oboustranné spokojenosti. Na otázku, zda jde o McLaren odpověděl: „Nic neprozradím, doufám ale, že v létě při GP Velké Británie vše představíme, včetně sponzorů a možná i jezdců.“ S největší pravděpodobností půjde o jednoho zkušeného pilota a jednoho nadějného mladíka.

Spekulovalo se o tom, že stáj vstoupí do F1 pod názvem Aston Martin, ale Richards tuto možnost znovu odmítl. „Z krátkodobého hlediska určitě ne, možná za pět let, uvidíme.“

Dalším probíraným tématem bylo, že Prodrive své místo prodá někomu jinému, což zkušený Brit jednoznačně odmítl. „To místo na prodej nebylo, není a nebude.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy