Vrátí se Toyota do TOP5?

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Japonská stáj se od začátku sezóny v dobrém světle příliš nepředvedla. Výkonnostně za špičkou zaostává a v prvních dvou závodech se jen trápila. Avšak celý tým hází neúspěch za hlavu a v následující Grand Prix Bahrajnu očekává větší konkurenceschopnost.

Toyota nezvládla zimní přípravu zrovna nejlépe. Do nové sezóny proto vstupovala s pesimismem a naději na dobrý výsledek ponechávala v koutě. Přesto se první dvě Grand Prix víceméně povedly, obě toyoty se rychlostně zařadily na konec první desítky a dohromady získaly tři body.

Technický ředitel Pascal Vasselon tvrdí, že předsezónní testy vrhly na Toyotu nesprávné světlo, nicméně cíle na rok 2007 byli mnohem vyšší. „Naše letošní testy v Bahrajnu nedopadly příliš dobře,“ řekl Vasselon. „To spustilo poplach veřejnosti o naší formě. Ale naším největším problémem byla otázka spolehlivosti.  (Nespolehlivost) nebyla nijak výrazná, ale nad jejím řešením jsme strávili spoustu času a to nás omezilo v rychlosti vozu.“

Vasselon se neobává malé konkurenceschopnosti v Bahrajnu, i když by k tomu mohl mít důvod. V minulém roce patřili Jarno Trulli s Ralfem Schumecherem až skoro na konec startovního pole. Podle Vasselona se to letos změní, protože Bahrajn již novou sezónu neuvádí, jako tomu bylo v roce 2006.

„Protože jsme před začátkem sezóny netestovali pneumatiky v horkém počasí, neobjevili jsme problémy spojené se zahříváním se nových pneumatik.“ Nyní má Toyota i ostatní týmy dva závody v horkém počasí za sebou, takže nesnáze z Bahrajnu by se opakovat neměly.

foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy