Hamilton krůček od vítězství

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Mladý britský pilot vlétl do světa Formule 1 tím nejlepším způsobem. Získal místo u přední stáje McLaren a z prvních dvou závodů má jedno třetí a jedno druhé místo.

Jestli o jeho zkušenostech někdo ještě před měsícem pochyboval, tak včera jej Lewis Hamilton definitivně umlčel, když doslova vyškolil zmatkujícího Massu, o jehož ambicích na titul nikdo nepochybuje. V Austrálii byl Hamilton stejně rychlý jako Alonso, z Malajsie si navíc odváží nejrychlejší kolo závodu. Co bude cílem příště?

Lewis Hamilton: "Musíte postupovat krok za krokem. Závod v Malajsii je pro mě dalším schůdkem na mé cestě a příštím cílem je vítězství, ale musíme pracovat jako tým. Jak vidíte, jsme velmi konkurenceschopní, ale nesmíme polevit.  Daří se nám naše práce a já doufám, že jednoho dne budu schopen vyhrát."

A co atraktivní souboj s Massou? "Bylo těžké odhadnout, co se chystá udělat. Na výjezdu z druhé zatáčky byl těsně za mnou a věděl jsem, že na rovince je rychlý. Věděl jsem, že se za mnou vyveze ke čtvrté zatáčce, tak jsem trochu vybočil, ale ne moc, abych si příliš nepokazil výjezd. Snažil jsem se brzdit co nejpozději, ale on brzdil ještě později a neměl šanci se do zatáčky vejít, byl venku. Hned jak jsem začal brzdit, tak jsem už věděl, že on přestřelil, takže jsem se mohl v klidu soustředit na svoji stopu. Byl to zatím můj nejtěžší souboj."

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy